Protetica dentară este o specialitate stomatologică care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă cu dinți artificiali.

Protetica si protezele de toate felurile

Protezele dentare sunt piese rigide, realizate in stransa colaborare cu un technician dentar in laboratorul de tehnica dentara , din diverse materiale (fizionomice/ nefizionomice) care ulterior sunt fixate in cavitatea bucala cu scopul de refacere a esteticii si integritatii morfo-functionale a arcadelor dentare. Datorita cariilor dentare netratate, bolilor parodontale si traumatismelor dintii se pierd si astfel ramane un spatiu gol sau o bresa edentata.

COROANELE au rolul de a reface morfologia unui singur dinte. Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte,acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie,iar peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea ce se exercita asupra dintelui in timpul masticatiei ducand la fracturarea acestuia. Este necesara protectia peretilor sanatosi,prin acoperirea lor cu o coroana dentara.

FATETELE ce au ca scop reconturari estetice ce acopera suprafata vizibila a unui dinte din zona estetica.Acestea reprezinta o metoda minim invaziva de ameliorare estetica a dintilor pentru un zambet perfect(din structurile dentare ce urmeaza a fi corectate se indeparteaza un strat subtire de smalt 0,3-0,5 mm)

INCRUSTATII DENTARE (inlay-onlay) sunt acele restaurari dentare recomandate in cazul in care un dinte este afectat masiv de carie,iar o obturatie(plomba) nu poate fi executata corect. Ele acopera doar o parte din coroana dintelui.

PUNTILE – lucrari protetice ce au rolul de a subtitui lipsa unuia sau mai multor dinti, fiind fixate pe dintii vecini spatiului edentat. Daca dintele nu poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica(punte dentara) ,fie cu ajutorul unui implant.

O alta categorie ampla de proteze o reprezinta protezarea mobila, sau proteza totala unde pacientul este edentat total, adica nu mai prezinta in cavitatea bucala niciun dinte. Ele trebuie indepartate zilnic din cavitatea bucala pentru igienizare. Aceste restaurari sunt corpuri straine pentru cavitatea bucala de aceea necesita o perioada de adaptare.

In cazul in care pacientul prezinta edentatii extinse ce nu pot fi restaurate prin punti, exista optiunea de protezare mobilizabila ce presupune sisteme speciale de ancorare la dintii restanti pe arcade cu posibilitatea de indepartare voluntara a lucrarii protetice pentru igienizare: proteze scheletate, telescopate.

Biocompatibilitatea Oxidului de Zirconiu

Datorita biocompatibilitatii excelente, precum si a calitatilor fizice si estetice superioare, ceramica integrala pe Oxid de Zirconiu s-a impus in reconstructiile protetice prin coroane, avand indicatii in toate zonele cavitatii bucale, in special in regiunea frontala.

Rezistenta crescuta a ceramicii de pe infrastructura de zirconiu si consolidarea structurii prin transformarea materialului reprezinta avantaje remarcabile. Oxidul de Zirconiu poate fi frezat dupa sintetizarea si presarea sa, ceramica obtinuta fiind caracterizata de o rezistenta mare la incovoiere, lipsa defectelor si porozitatilor si o foarte buna transluciditate.

Pe langa proprietatile fizice extraordinare, Oxidul de Zirconiu este caracterizat printr-o foarte buna biocompatibilitate. Din punct de vedere chimic, marginile coroanelor din Zirconiu nu sunt iritante pentru parodontiul marginal datorita lipsei microfisurilor artefactelor (aliajele metalice pot produce modificari edematoase si colorari albastrui ale gingiei la nivelul marginilor coroanelor din cauza oxizilor pe termen lung ducand la producerea leziunilor parodontale ireversibile).

Solutii financiare

Tarif
200 - 900 lei

PROGRAMARE ONLINE GALERIE FOTO