Parodontologia este o parte a medicinei dentare care are ca scop diagnosticarea, profilaxia si tratamentul afectiunilor parodontiului. Parodontiul reprezinta tesuturile ce sustin dintele in os: gingie, os, ligament dento-alveolar, cement. Ele actioneaza ca un amortizor de socuri la folosirea dintilor in timpul masticatiei, muscarii si inghitirii.

Boala parodontala (parodontita marginala)

Parodontita este o afectiune destul de comuna ,ce consta in inflamarea gingiilor si a structurilor parodontale profunde. Desi boala este in stransa legatura cu sistemul de aparare al organismului, aceste inflamatii, necontrolate, pot duce la distructia ligamentului parodontal, al osului de sustinere si in cele din urma la pierderea dintilor.

Simptome:
culoarea de rosu aprins al gingiilor ,umflarea acestora si sangerarea la periaj este raspunsul organismului la anumite bacterii acumulate pe dinti.

Diagnosticare:
in urma testului microbiologic pentru aflarea riscului de parodontita se poate stabili un tratament individualizat si eficient.

Importanta depistarii bolii parodontale:
desi parodontita este întotdeauna determinata de acumularea de placa bacteriana pe dinti, exista si cazuri in care contribuie foarte mult si anumite boli sistemice ce pot slabii structurile de sustinere ale dintilor. De asemenea, unele tulburari grave, cum ar fi diabetul, sunt cunoscute a se arata în cavitatea bucala înainte de a fi evidente în orice alta parte a corpului. Persoanele care sufera de afectiuni parodontale sunt mai expuse bolilor cardiace.

Tarif
20 - 100 LEI/dinte

PROGRAMARE ONLINE GALERIE FOTO