Dorința de a oferi tratamente stomatologice de cea mai înaltă calitate pacientiilor noștrii ne-a determinat să integrăm în gama noastră de servicii și tratamentele cu laserul stomatologic.

biolase.epic-1-of-1

 

Introdus în practica stomatologică laserul dentar reprezintă o inovație remarcabilă care a îmbunătățit considerabil calitatea tratamentelor stomatologice. Se preconizează ca pe viitor, datorită numeroaselor avantaje,  tratamentele laser să le înlocuiască pe cele cu freză.

 

 EPIC™ X este cea mai recentă inovație cu laser de la BIOLASE®. Mai mult decât un laser de țesut moale. Este singurul laser cu diodă care are aprobarea FDA pentru 3 tipuri de tratamente distincte: țesut moale, albire, biostimulare/terapia durerii.Unul dintre cele mai promițătoare aspecte ale stomatologiei cu laser este posibilitatea de a face mai mult, cu mai puțin anestezic și cu un prejudiciu cât mai redus adus țesutului. EPIC™ X oferă această promisiune cu ComfortPulse, o inovație patentată BIOLASE® care oferă o oscilație controlată a energiei din diodă asupra țesutului, urmată de un “downtime” pentru a permite țesutului să răspundă pozitiv.

 

biolase_epic_10_diode_laser_

 

 Laserul stomatologic EPIC X poate fi folosit în următoarele situații:

 •  Eliminarea țesutului afectat
 •  Tratamentul parodontal
 •  Tratamentul durerii de la nivelul articulației temporo mandibulare
 •  Tratamentul herpesului, aftelor, ulcerelor și leucoplaziei
 •  Nevralgia de trigemen
 •  Trismum
 •  Biostimularea
 •  Albirea cu Laser
 •  Proceduri generale ale țesuturilor moi
 •  Îndepărtarea țesutului în exces: frenectomie și gingivoplastie
 •  Biopsia țesuturilor moi

 

 Beneficiile tratamentului cu laser dentar:

             este minim invaziv;

             reduce sângerarea;

             nu necesită suturi (în cazul unor proceduri specifice);

             nu necesită anestezie (idem);

             contribuie la regenerarea mai rapidă a țesuturilor afectate;

             este sigur atât în cazul copiilor, cât și în cel al femeilor insărcinate;

             sterilizează câmpul operator, reducând considerabil riscul infecțiilor și inflamațiilor postoperatorii;

             este un tratament foarte precis.

              lipsa sensibilității și durerii

 

 Tratamentul parodontal cu laser

Laserul cu diodă vizează în mod special țesuturile gingivale nesănătoase. Energia laserului este bine absorbită de melanină, hemoglobină și alți cromofori care sunt prezenți în boala parodontală.

Tratamentele cu laser oferă beneficii care ajută la vindecarea răspunsului cronic inflamator în pungile parodontale. Această intervenție funcționează bine în tratarea parodontitei. Pacienții pot fi tratați într-un mod minim invaziv, fără intervenții chirurgicale iar cantitatea de anestezic este minimă sau uneori chiar absentă.

 

TRATAMENT-LLL

 

 Biostimulare

Se folosește cu scopul de a grăbi vindecarea țesuturilor afectate în timpul diverselor tratamente și pentru a reduce durerea. Acțiunea laserului este la nivel celular în urma căreia este stimulată creșterea de ATP (combustibilului celular) astfel se:

îmbunătățește respirația celulară;

favorizează sinteza de colagen;

favorizează drenajul limfatic pentru a reduce edemul;

are efect antiinflamator prin scăderea sintezei de histamină

crește producția locală de endorfine

Toate acestea au rolul de a normaliza funcționarea metabolismului celular și produce vindecare tisulară.

Biostimularea poate fi benefică în urmă unor intervenții chirugicale, tratament parodontal, în tratamentul nevralgiei de trigemen, în tratamentul durerilor de la nivelul articulației temporo-mandibulare și în ortodonție pentru a grăbi apariția rezultatelor.

 

Tratamente de chirurgie orală cu laserul

Trebuie subliniat faptul că laserul înlocuiește bisturiul iar avantajul folosirii acestei metode spre deosebire de cea clasică este că se produce hemostază în același timp în care medicul acționează cu laserul asupra țesuturilor moi. Folosirea laserului facilitează o precizie foarte bună astfel medicul poate să efectueze tratamente în condiții foarte sigure. Un avantaj major mai ales în această ramură a stomatologiei este că NU există risc de contaminare încrucișata și că sterilizează câmpul de lucru se realizează în timpul utilizării.