Dinți inestetici? Stâmbi? Înghesuiți? Tratamentul ortodontic este soluția!

Studiile de specialitate indică faptul că aproape jumătate din populația lumii se confruntă cu problema danturii inestetice reprezentată de dinții strâmbi, înghesuiți sau maxilarul ori mandibula proeminente. Dacă și tu te identifici cu una dintre aceste situații și te-ai decis să porți aparat dentar, probabil următoarea întrebare care te framântă este ”La care medic ortodont să merg”? Alegerea unui ortodont bun, de încredere, este o investiție foarte importantă pentru sănătatea fiecărui pacient! Pentru alegerea unui medic ortodont care să îți modeleze zâmbetul exact așa cum îți dorești, ar fi indicat să ții cont de următoarele aspecte:

Experiența și specializarea

Verifică dacă medicul are specializările necesare pentru a acoperi procedurile din planul de tratament. Experiența este cea care își spune cuvântul și face diferența între un medic proaspăt absolvent și unul care are la activ sute sau chiar mii de cazuri tratate.

Referințe

De cele mai multe ori, alegi un medic ortodont recomandat de prieteni sau cunoștințe. Dincolo de recomandare, sfatul nostru este să cauți și pe Internet să afli păreri despre medic și clinica la care lucrează. O sesiune de informare bună te poate ajuta să alegi rapid un ortodont pe care să poți conta.

Aparatele dentare cu care lucrează

Când pronunțăm cuvântul “ortodonție”, gândul ne zboară la un proces îndelungat, anevoios, care implică un aparat dentar ce ne afectează viața socială, ne restrictionează de la consumul anumitor alimente și multe alte sacrificii. Din fericire, există și aparate dentare mobile care vă transformă zâmbetul fără a vă perturba viața. Împreună cu medicul ortodont, veți alege cea mai bună variantă pentru tine!

Relația cu pacientul

Vizita la ortodont nu este un motiv de stres și emoții dacă medicul este amabil și empatic. De la prima consultație îți poți da seama de calitatea comunicarii, dacă are răbdare să îți explice planul și opțiunile de tratament.

Locația și accesibilitatea

Locația ideală ar trebui să fie situată aproape de casă, de serviciu sau pe drumul între cele două. Ținând cont de trafic, verifică dacă există locuri de parcare libere și accesibilitatea cu alte mijloace de transport.

Timpul economisit și prețul corect

          Cât de des trebuie să vii la consult? Orele de progamare sunt respectate? De asemenea, trebuie să fii informat încă de la început despre costurile asociate cu planul de tratament și diferitele opțiuni de preț. Util ar fi să afli și modalitățile de plată opționale (card bancar, OP) și  termenele de plată.

Redă frumusețea zâmbetului tău! Stabilește-ți chiar acum o programare la clinicile BioDentarium!