Admiri zâmbetele de-un alb impecabil care îți dau impresia că ești un star de la Hollywood? Bine ai venit la casting. Te întâmpinăm cu o informație prețioasă: și zâmbetul tău poate ajunge la aceeași nuanță de alb strălucitor dacă apelezi la magia lampei Zoom.

Biodentarium_4a

Culoarea dinţilor tăi este influenţată, în mod direct, de informaţia ta genetică şi indirect de stilul de viaţă pe care îl ai. Dacă fumezi, bei cafea sau nu ai o igienă orală corectă, albul natural al dinţilor va suferi un proces de îngălbenire. În funcţie de acest stadiu de îngălbenire, specialiștii de la BioDentarium îţi garantează că în urma procedurii dinţii tăi vor fi semnificativ mai albi, iar tu vei fi impresionat de rezultate.

Albirea se realizează cu un gel profesional, a cărui substanță activă, din categoria compușilor peroxidici, este peroxidul de hidrogen. Acesta penetrează smalţul şi albește dentina.    Rezultatul, obținut în urma procedeului de albire dentară, depinde de următorii factori: gradul și tipul pigmentării, concentrația agentului de albire și timpul de acțiune al acestuia, frecvența repetării tratamentului. Deoarece substanța organică are în compoziția ei o cantitate semnificativă de apă, după procesul de albire, se poate constata o sensibilizare a dinților, datorită deshidratării. Dar, acest pas nu este iremediabil. Substanța organică a smalțului își va recăpăta, în timp, conținutul de apă.

În perioada de rehidratare a smalțului, două săptămâni, după procedura de albire, nu sunt recomandate băuturile colorate. În acest interval, dintele este expus repigmentării.

Înaintea unui tratament de albire a dinţilor, este indicat să stabilești o programare la cabinetul stomatologic pentru o discuție deschisă cu medicul care se va ocupa de zâmbetul tău. . În primul rând medicul stomatolog trebuie să decidă dacă ești un bun candidat pentru această procedură: albirea dinţilor nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează, persoanelor cu boli gingivale sau eroziune dentară, copiilor până în 16 ani şi persoanelor cu dinţii foarte sensibili sau alergice la peroxid, nu se recomanda albire la pacientii cu dinti fisurati. Trebuie să avem în vedere şi faptul că albirea nu are efect asupra coroanelor sau oricărui alt tip de dinte care nu este natural. Dacă ai o obturație de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafeţei dentare, nu şi asupra materialului din care e realizata obturația.

Dacă nu te încadrezi în niciuna dintre aceste categorii, ai undă verde la albirea dentară. Tratamentul de albire în cabinetul stomatologic se desfăşoară în modul următor: medicul izolează gingiile pentru a le proteja – cu gel sau baraj de cauciuc (diga) şi aplică gelul cu peroxid pe suprafaţa externă a dinţilor. Apoi se proiectează o lumină specială pe suprafeţele dentare, timp de 30 – 60 minute.

Procedura de albire executată de către medicul stomatolog are cea mai mare eficienţă, deoarece se foloseşte cea mai mare concentraţie de peroxid: până la 38 %. Tratamentul poate dura în jur de 3 şedinţe, iar în urma acestuia pacienţii vor avea dinţi cu până la 8 nuanţe mai albi. Rezultatul albirii durează în medie 2-3 ani, dar se poate repeta după această perioadă.