Una din principalele temeri cu care majoritatea persoanelor se confruntă atunci când trebuie să meargă la stomatolog este frica de durere , adică mai exact frica de orice manoperă stomatologică care poate provoca un anumit grad de durere sau disconfort. Printre aceste manopere se număra și anestezia care este nelipsită în cadrul unor intervenții precum extracția, inserarea implanturilor, tratamentul leziuniilor carioase, gingivectomii și multe altele.

Teama de ace reprezintă motivul principal pentru care pacienții amână vizita la stomatolog. Din păcate ei ajung doar atunci când problema dentară este într-un stadiu avansat iar manopera devine una mult mai complexă , anestezia fiind necesară.

În decursul aniilor tehnica de anestezie a fost mereu îmbunătățită însă de curând putem spune că noul sistem Comfort-in a reușit să revoluționeze felul în care anestezia este efectuată.

Sistemul Comfort-in Pain Free, Needle Free este creat de firma MK Global.Co și este certificat în cadrul Uniunii Europene si recunoscut la nivel mondial. Este un sistem rapid, ușor de utilizat și foarte sigur. Sistemul elimină folosirea acelor în totalitate el bazându-se pe metoda de disperasare a substanței anestezice sub presiune.

 

dentaltvweb_comfort_in

 

 

Comfort-în Needle Free System este compus din:

-Un injector

-O pârghie de presiune / Cutie de presiune

-Un adaptor steril de unică folosintă

-O duză de injectare fără ac de unică folosintă sterilea de 0,5 ml gradată (seringă)

-Cap duză pentru anestezie dentară

Apariția acestui sistem înlătură în totalitate probleme precum: contaminarea încrucișată sau accidentele care pot fi provocate de ace.

Cum funcționează?

Substanța anestezică este introdusă sub presiune în testutri printr-un micro-orifciu de 0.15 mm la nivel subcutanat unde se dispersează mult mai rapid, efectul anestezicului instalându-se imediat. Diferența între tehnica clasică și Comfort-in este că odată ajuns în țesuturi substanța se dispersează mult mai eficient datorită modului de administrare. Dacă este injectată, substanța rămâne cantonată la locul administrării, dispersarea fiind mult mai lentă decât prin tehnica Comfort-în care este instantă.

sistem-comfort-in

 

Avantajele sistemului Comfort-in:

-Elimină frica de ace, pacienții simțindu-se mult mai relaxați atunci când vin la stomatolog.

-Reduce zgomotul. Problema comună asociată cu injectoare cu jet este că acestea fac un zgomot puternic, sistemul Comfort-in reduce semnificativ zgomotul.

-Reduce timpul de tratament. Injecția cu jet de Comfort-in poate scurta timpul de tratament din cauza dispersiei eficiente.

-Simplu și ușor de folosit.

– Absorbție mult mai rapidă!

-Cantitatea de anestezic redusă