Zaharul este principala cauză a cariilor dentare. Mai importantă decât cantitatea de zahăr ingerat este frecvența consumului. Probabil cel mai rău lucru pe care îl poți face pentru dinții tăi este de a bea sucuri acidulate și îndulcite, luând o înghițitură la fiecare câteva minute într-o perioada prelungită de timp; același lucru este valabil și pentru gustări. Mâncând ceva dulce pe o perioadă extinsă de timp creeaza o aprovizionare constantă de zahăr pentru bacteriile care provoacă neplăcutele carii dentare!

Cum să reduci riscul apariției cariilor:
Cel mai bun mod de a evita apariția cariilor este periajul, la jumătate de oră dupa masă sau cel puțin clătirea gurii cu apă pentru a scădea aciditatea din cavitatea orală.

Există vreun aliment care previne aparitia cariilor dentare?
Merele curăță foarte bine dinții si îi fac mai strălucitori. Dacă nu îți place să umbli cu pasta de dinți și cu periuța după tine, o idee bună ar fi să ai mereu un măr la îndemână ca să îți cureți dinții. Acidul din mere combinat cu fibrele pe care le conține fructul, fac din el un adevărat aliment perfect pentru a-ți albi dantura.

Foloseste ulei de oregano sau cimbru!
Uleiul de oregano are puternice proprietăți antibacteriene. Pune câteva picături de ulei de oregano în apă și clătește ca și cum ai folosi apa de gură.

Clătește-ți gura bine după ce mănânci alimente care pătează!
Iți place să bei ceai negru și să mănânci salată de sfeclă roșie? Ai grijă să îți clătești bine gura după ce consumi asemenea alimente, în acest fel dinții tăi nu vor rămâne pătați.

Nu îți peria dinții imediat după masa!
Dacă îți periezi dinții prea repede după masă, riști să strici smalțul dinților. Îți recomandăm să îi periezi la cel puțin o jumătate de oră după masă. În caz că vrei să îi cureți după masă pentru a evita îngălbenirea, este recomandat să mănânci un… măr.