Oil pulling sau clătirea gurii cu ulei de cocos/susan/floarea soarelui

Aceasta tehnică ayurvedică veche, ajută la întărirea dinților și a gingiilor.
Se ia o lingură de ulei de cocos, de exemplu, se clătește gura cu uleiul, se plimbă peste tot prin gură și nu trebuie să înghițiți uleiul, deoarece nu este benefic pentru organism. După ce terminați de clătit, scuipați uleiul în toaletă, pentru a nu împrăștia toxinele în chiuvetă. Puneți o linguriță de sare de Himalaya în apa curată și clătiți apoi pentru a vă asigura că nu au rămas reziduuri în gură. La început, uleiul se amestecă cu saliva, după care lipidele din ulei încep să extragă toxinele din salivă. Apoi vă puteți spăla în mod obișnuit dantura. Majoritatea persoanelor încep să observe rezultatele după primele două săptămâni.

Oil pulling are efecte imediate și eficiente în ceea ce privește halitoza (respirație urât mirositoare), gingivita sau placa dentară. Prin utilizarea regulată a acestei tehnici, dinții devin mai albi, mai sănătoți, iar microbii sunt eliminați.

Echilibrul microorganismelor joacă un rol deosebit de important în ceea ce privește sănătatea de ansamblu a organismului. Una dintre cele mai cunoscute bacterii orale este Streptococcus mutans care, dacă nu este controlată, se va multiplica si va secreta toxine în fluxul sangvin al organismului. Aceste toxine cresc riscul de a dezvolta boli cronice și disfuncții asociate cu AVC sau demență.

Printre beneficii se numără și albirea dinților, combaterea respiratiei urât mirositoare, tratarea gingiilor care sângerează, reducerea durerilor articulare, dar și mai multă energie.